Parmesaanijuustolla gratinoitua kurpitsaa
Parmesaani juustolla kuorrutettu, paahdettu kurpitsa sopii sellaisenaan vaikkapa iltapalaksi hyvän leivän kera.
Ainekset
- 700 g kurpitsaa kuutioina (n. 1 kg kuorineen)
- 1 pieni punainen chilipalko
- 3 rkl tuoretta timjamia
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- noin 1 dl kuohukermaa
- 75 g parmesaaniraastetta
Valmistusohje
1. Laita kurpitsakuutiot kulhoon. Hienonna chili ja timjami ja lisää joukkoon. Sekoita mukaan myös oliiviöljy, hunaja, suola ja mustapippuri.
2. Kaada kurpitsat mausteineen uunivuokaan ja kaada päälle tilkka kermaa.
3. Paada 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ripottele sitten pinnalle parmesaani ja jatka paahtamista toiset 15 minuuttia.
4. Tarjoile esimerkiksi karitsapullien kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous